VR BRILLER | INFO

Generelt om VR Briller

Hvad er en VR brille? Kort sagt er det en form for brille, som man sætter op foran øjnene. Brillen skaber en illusion oftest i kombination med lyd af at man er i en anden virkelighed. Deraf navnet Virtual Reality – som direkte oversat betyder virtuel virkelighed.

Måden hvorpå man kan træde ind i denne verden varierer i form af de VR briller også kaldet VR headsets, som man kan anvende. Læs mere om de forskellige VR brille typer herunder.

VR brille typer

Når man skal vælge sin VR brille, er det vigtig først at tage stilling, hvilke forventninger man har. Ønsker man at få en indsigt i, hvad VR er, ønsker man noget af det ypperste VR kan tilbyde eller er det et sted derimellem. Og som altid er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Jo højere pris – jo bedre kvalitet. Der hvor det kan blive en lille smule mere komplekst er ved VR briller til mobiltelefoner – det kommer vi nærmere ind på herunder.

VR Briller til mobiltelefonen

VR briller til mobiltelefonen dækker over VR briller til forskellige typer af SmartPhones. Altså både VR briller til iPhone, Android og i nogen grad også Windows Phone.

En VR brille til SmartPhone fungerer ved at man indsætter sin telefon ind i VR brillen. Altså kan man sige at VR brillen er en form for hylster, som gør det muligt på en forholdsvis billig måde at give gode VR oplevelser.

Når det kommer til kvaliteten af billedet afhænger det af 2 ting:

  1. Opløsningen af telefonens skærm og hvor hurtig den er
  2. Kvaliteten af VR brillen man anvender

Det skal altså både være en telefon, hvor skærmen har en høj opløsning, en der er hurtig nok til at kunne trække grafikken, men også en VR brille, som kan få mest ud af den høje opløsning. Altså kan man ikke forvente at få VR oplevelse af høj kvalitet med en helt ny iPhone X eller Samsung S9, som indsættes i en brille med en meget lav pris. Og omvendt kan man heller ikke forvente det, med en VR brille af høj kvalitet, men hvor der anvendes en billig eller en ældre telefon (mere end 3 år gammel).

Hvis man har en nyere og dyrere telefon, så er vores anbefaling altid at gå efter et produkt såsom BOBO VR Z4. Hvis man derimod har en lidt ældre telefon eller en lidt billigere telefon, så vil man som oftest ikke få det fulde udbytte af BOBO VR, og derfor vil det være mere fornuftigt økonomisk at vælge en VR Shinecon.

Bedste Mobile VR brille

BOBO VR Z4

Hvilken telefon der præcist passer til hvilken VR brille kan man dog ikke sige. Fordi det er meget individuelt, hvad man bedst kan lide. Nogle foretrækker et bredt synsfelt, imens andre foretrækker et lavere synsfelt, men et billede som kan virke mindre sløret.

Vores generelle anbefaling er:

BOBO VR Z4 – hvis:

  • Telefon mindre end 3 år gammel
  • Nypris ved lancering af telefon over 3.000 kr.

VR Shinecon – hvis:

  • Telefon ældre end 3 år
  • Nypris ved lancering af telefon under 3.000 kr.

Når man har købt en VR brille kommer man så til at skulle finde de bedste spil. Vi anbefaler her at man besøger VR Guide’s oversigt over de bedste VR Apps og Spil

VR briller til PC og PS

Her var der tidligere krævet at man havde en dyr og kraftfuld gaming PC. Dette er dog ikke længere et krav, da Microsoft i 2017 lancerede deres Windows Mixed Reality VR briller i samarbejde med nogle af de største hardware producenter såsom HP og Lenovo.

Windows Mixed Reality

Startpris i DK ligger for det billigste Windows Mixed Reality headset på 2.600 kr. Husk først at undersøge om din PC understøtter Windows Mixed Reality – det kan man gøre her.

 

HTC Vive

Kræver en gaming PC med et forholdsvist kraftfuldt grafikkort. I skrivende stund koster en sådan PC omkring 8.000 kr. ekskl. skærm, tastatur og mus. Dertil skal man så ligge de omkring 5.000 kr. som HTC Vive VR brillen. Altså lander man på omkring 13.000 kr. Det er selvfølgelig for mange en høj pris, så man ser oftest at det primært er VR entusiaster, der køber sig ind i HTC Vive’s univers. Hvis man gør, får man dog også mulighed for at kunne bevæge sig frit i et begrænset område inde i dem virtuelle verden. HTC Vive systemet tracker/følger både ens bevægelser rundt i det begrænsede rum, samt ens hænders bevægelser ved hjælp af nogle specielle base stations, som man får med i købet.

 

Oculus Rift

Kræver det samme som en HTC Vive. Dog er prisen på en Oculus Rift med sine ca. 3.600 kr. en del lavere ved HTC Vive. Ved Oculus systemet har man også mulighed for tracking af ens hænders bevægelser via de specielle controllere, som er inkluderet. Det man ikke får med er, at man kan bevæge sig frit rundt, som man kan ved HTC Vive. Derfor er de fleste Oculus oplevelser også baseret på at man sidder stationært foran en PC.

 

VR briller til Sony PS4

Sony lancerede tilbage i 2016 deres bud på en VR brille i form af PS VR. Det er det hidtil mest succesfulde high end VR brille system. Denne kræver ikke en kraftfuld gaming PC, men i stedet en PS4. Prisen for selve brillen ligger på ca. 2.000 kr. et specielt kamera. Man bør dog også investere i et sæt controllers kaldet PS Move, for at få den fulde oplevelse. Disse koster ca. 600 kr. Altså lander på en totalpris for et PS VR sæt på omkring 2.600 kr.

https://www.youtube.com/watch?v=yFnciHpEOMI

UNDERVISNING

PERSONALEUDVIKLING

WORKSHOPS & EVENTS

Bliv ringet op

KONTAKT

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med Virtual Reality og 360 Video, så bliv en del af fremtiden sammen med os. Vi glæder os til at høre fra dig.

Kontakt os og hør mere